Türkçe

Lidia Commerce ürün ailesine ait Lidia Console ürününün Türkçe kullanım kılavuzudur.

Kullanıcı dokümantasyonu 14 ana başlıkta incelenecektir.

  1. Organizasyonlar

  2. Kullanıcı Yönetimi

  3. Katalog

  4. Envanter Yönetimi

  5. İçerik Yönetimi

  6. Medya Yönetimi

  7. Pazarlama Yönetimi

  8. Satış Yönetimi

  9. Çözüm Merkezi

  10. Sosyal Yetenekler

  11. Ödeme Yöntemi

  12. Lojistik Yönetimi

  13. Raporlar

Giriş

Lidia Console, platformumuzun ürün yönetimi için özel olarak tasarlanmış bir yönetici panelidir. Bu panel, platformun yöneticilerine ürün onaylarına ve yönetimine olanak tanır. Ürünlerin onay süreçleri, işlem takibi ve yönetim işlemleri bu konsol üzerinden gerçekleştirilir. Console üzerinden yöneticiler merchantlarını ve bayilerini yönetebilir, önyüzde değişiklikler ve eklemeler yapabilir; ödeme alma ve yönetme gibi işlemlerin yönetimi sağlayabilirler.

Ayarlar

Ayarlar bölümünde, console yöneticilerinin tüm konsol içeriğini etkili bir şekilde yönetmelerini sağlayan birimlerin ayarlarının düzenlendiği ve eklemelerin yapılabildiği sayfaları bulabilirsiniz.

Yetkilendirme

Yetkilendirme bölümü, kullanıcılarımızın console üzerinde kullanıcılar ve sistem üzerinde tanımlanan kullanıcı rollerinin belirlenebildiği ve listelendiği sayfaları içermektedir.

Yetkilendirme bölümünde Kullanıcılar ve Roller olmak üzere iki kategori bulunmaktadır. Kullanıcılar sayfasında, console'u kullanacak kullanıcılarımızın listesi görüntülenir. Kullanıcılar bölümünde eklenmiş kullanıcılar detay sayfalarında görüntülenebilir; orada güncellenebilir, kullanıcı silinebilir, liste içerisinde durumuna göre listelenebilir ve ID'si, ismi ve rollerine göre arama bölümünden arama yapılabilir.

Kullanıcıların detay sayfalarındaki Yetkiler bölümünde console yöneticileri platforma tanımladıkları kullanıcılarının yetkilerini kısıtlayabilir veya belirleyebilir. Ayrıca detay sayfalarında kullanıcının durumu değiştirilebilir.

Kullanıcı detay sayfalarında kullanıcıya özel etiket eklenebilir.

Roller sayfasında ise belirlenen roller ve bunları kullanan aktif kullanıcı sayısı görüntülenebilir; yeni rol eklenebilir. Adminler de rol olarak belirlenebilir ve düzenlenebilir; sayfalardaki yetkileri düzenlenebilir. Ayrıca pasif olan roller de silinebilir.

Roller sayfasında role ait temel bilgileri, verilen yetkileri ve role sahip kullanıcıları listeleyebilirsiniz.

Yasal

Yasal bölümü console yöneticilerinin, console’a sistemdeki yasal kullanıcıları tanımladıkları ve bu sorumlunun eklemesi gereken yasal dokümanlarını eklendiği ve sergilendiği sayfalardan oluşur.

Yasal bölümünde Sorumlular ve Yasal Dökümanlar olmak üzere iki kategori bulunmaktadır.

Sorumlular sayfasında, veri sorumlusunu tanımlayarak, sorumlunun console üzerinde belirtmesi gereken bilgileri ekleyebilirsiniz. Console yöneticisi ayrıca yasal belgeler olarak sorumlu olduğu belgeleri inceleyebilir ve bunları güncel tutmak için gerekli değişiklikleri yapabilir.

Sorumluların detayında sorumlunun temel bilgilerini ve yasal dökümanlarını inceleyebillirsiniz.

Yasal Dökümanlar sayfalarında sorumlunun yasal dökümanlarını listeleyebilirsiniz ve sorumlu için yeni döküman ekleyebilirsiniz.

Ayrıca listelenen dökümanların detaylarına gidilebilir, dökümanlar silinebilir ve dökümanlar detay sayfalarında düzenlenebilir ve durumu değiştirilebilir.

Yasal dökümanlar sayfalarında tüm yasal dökümanların listelendiği sayfaları görüntüleyebilirsiniz; dökümanları bulundukları satırdaki işlemlerden silebilir, kopyalayabilir veya içeriği görüntüleyecek detay ekranlarına gidebilirsiniz.

Ödeme

Ödeme bölümü console yöneticilerinin ödemeye ait bilgileri yönetebildiği, düzenleyebildiği ve müşterileri için ödeme kuralları belirleyebildiği sayfalardan oluşur. Genel olarak ödeme bölümünde yöneticiler ödeme ayarlarını yönetebilirler. Ödeme ayarları 7 alt başlıktan oluşur; Hizmet Sağlayıcılar, Kurumlar, Araç Grupları, Araçlar, Seçenekler, BIN Kodları, Kurallar.

Hizmet Sağlayıcılar

Hizmet sağlayacılar bölümünde ödeme kanalları listelenir. Bu sayfada yeni bir ödeme kanalı eklenebilir, duruma göre listelenebilir veya sıralama seçeneklerinden ödeme kanalları filtrelenebilir.

Yeni bir hizmet sağlayıcıları eklemek için "yeni ödeme kanalı" ekle diyerek, hizmet sağlayıcılarınıza yenisini ekleyebilirsiniz. Bu alanda yeni ödeme kanalı eklemek için 2 seçenek vardır; Tanımlı sağlayıcı seçeneğini seçip, tanımlı sağlayıcıları seçerek devam edebilirsiniz veya Yeni bir sağlayıcı ekleyebilirsiniz.

Tanımlı sağlayıcı ekle;

Yeni sağlayıcı ekle;

Hizmet sağlayacıların listeleme ekranlarında herbir satırdaki ikon aracılığı detayına gidilebilir; burada temel bilgileri, seçenekleri, entegrasyon bilgileri ve sağlayıcıya ait işlemler yer alır. Aynı satırda bir hizmet sağlayıcısı da silinebilir.

Temel bilgiler bölümünde sağlayıcıya özel logo da eklenebilir.

Seçenekler bölümünde sağlayıcıların seçenekleri yer alır ve yeni seçenek eklenebilir.

Entegrasyon bilgileri bölümünde;

İşlemler;

Kurumlar

Kurumlar bölümünde anlaşmalı kurumlar listelenir. Bu sayfada yeni bir ödeme kurumu eklenebilir, durumuna göre listelenebilir veya sıralama seçeneklerinden ödeme kurumları filtrelenebilir.

Yeni bir hizmet sağlayıcıları eklemek için "yeni ödeme kurumu" ekle diyerek, ödeme kurumlarınıza yenisini ekleyebilirsiniz.

Kurumlar listeleme ekranlarında herbir satırdaki ikon aracılığı detayına gidilebilir; burada temel bilgileri, ödeme araçlarını, BIN kodlarını ve ilgili ödeme kanalına ait bilgiler yer alır. Aynı satırda bir ödeme kurumu da silinebilir.

Ödeme araçları bölümünde; yeni araç ekleyebilirsiniz.

Ödeme kanalları bölümünde taksitli ve taksitsiz ödemeler için sağlayıcı seçilebilir.

Araç Grupları

Araç grupları bölümünde araç grupları listelenir.Bu sayfada yeni bir araç grubu eklenebilir, araç olarak filtrelenebilir, durumuna göre listelenebilir veya sıralama seçeneklerinden araçlar da filtrelenebilir.

Yeni bir araç eklemek için "yeni araç grubu" ekle diyerek, yeni araç ekleyebilirsiniz.

Araçlar listeleme ekranlarında herbir satırdaki ikon aracılığı detayına gidilebilir, aynı satırda bir araç grubu da silinebilir.

Araçlar

Araçlar bölümünde ödeme araçları listelenir. Bu sayfada yeni bir araç eklenebilir, durumuna göre listelenebilir veya sıralama seçeneklerinden araçlar filtrelenebilir.

Yeni bir araç eklemek için "yeni araç" ekle diyerek, yeni ödeme aracı ekleyebilirsiniz.

Ödeme araçları listeleme ekranlarında herbir satırdaki ikon aracılığı detayına gidilebilir, aynı satırda bir araç grubu da silinebilir.

Araç detaylarında BIN kodları ve ödeme seçenekleri sayfalarında yeni BIN kodları ve ödeme seçeneği eklenebilir.

Seçenekler

Ödeme seçenekleri bölümünde seçenekler listelenir.Bu sayfada yeni bir ödeme seçeneği eklenebilir, seçenek olarak filtrelenebilir, durumuna göre listelenebilir veya sıralama seçeneklerinden ödeme seçeneği de filtrelenebilir.

Yeni bir seçenek eklemek için "yeni seçenek" ekle diyerek, ödeme seçeneği ekleyebilirsiniz.

Ödeme seçenekleri listeleme ekranlarında herbir satırdaki ikon aracılığı detayına gidilebilir, düzenlenebilir, aynı satırda bir seçenek de silinebilir.

BIN kodları

BIN Kodları bölümünde BIN kodları listelenir.Bu sayfada yeni bir BIN kodu eklenebilir, durumuna göre listelenebilir veya sıralama seçeneklerinden araç olarak da filtrelenebilir.

Yeni bir BIN Kodu eklemek için "yeni BIN kodu" ekle diyerek, BIN kodu ekleyebilirsiniz.

BIN kodları listeleme ekranlarında herbir satırdaki ikon aracılığı aynı satırda bir BIN kodu silinebilir.

Kurallar

Kurallar bölümünde ödeme kuralları listelenir. Bu sayfada yeni bir ödeme kuralı eklenebilir, durumuna göre listelenebilir. Ayrıca ödeme kuralı satır bazında silinebilir.

Yeni bir kural eklemek için "yeni ödeme kuralı" ekle diyerek, ödeme kuralı ekleyebilirsiniz.

Ödeme kurallarında koşulları ve koşulun eylemi belirlenebilir. Koşullar bölümünde ilk koşul olan kategori seçilmeden kurala eylem eklenemez. Ayrıca koşullar bölümünde fiyat hariç her bir koşuldan birer kez seçilebilir; fiyat koşulu ise bir aralık belirleme amacı da olabileceğinden 2 kere seçilebilir.

Eylem bölümünde ödeme türü veya taksit miktarı seçilebilir.

Lojistik

Lojistik bölümünde console yöneticileri güncelde bulunan hizmet sağlayıcılarını, teslimat profillerini ve teslimat kurallarını görüntüleyip, yönetebilirler.

Hizmet sağlayıcıları

Hizmet sağlayıcıları bölümünde, anlaşmalı olduğumuz kargo şirketleri listelenir. Console yöneticileri, platformda entegrasyonu olan tanımlı bir sağlayıcı ekleyebilirler veya teslimatı bir şirkete bağlı olmadan kendileri gerçekleştireceklerse, bunu "kendim teslim edeceğim" seçeneği olarak ekleyebilirler. Ayrıca listelenen hizmet sağlayıcılarında; aktif hizmetler, sağlayıcının durumu, ismi, kodu ve id'si listelenir.

Hizmet sağlayıcıları bölümünde listeleme ekranlarında satır bazında hizmeti silebilirsiniz; yine satır bazında seçili hizmet sağlayıcının detayına gidebilirsiniz.

Hizmet sağlayıcıları detayında; sağlayıcının temel bilgileri, entegrasyon bilgileri ve sağladığı hizmetler görüntülenebilir. Ayrıca yine detayında sağlayıcının durumunu da değiştirebilirsiniz.

Entegrasyon bilgileri bölümü, entegre olduğumuz kargo şirketinin canlı ve test ortamları için sağladığı gerekli bilgileri içermektedir. Burada yer alan canlı ortam bilgileri, gerçek kargolar için entegrasyon bilgilerini; test ortamı bilgileri ise test süreçlerinde kullanılan kargolar için entegrasyon bilgilerini içermektedir.

Hizmetler bölümünde kargo şirketinin verdiği hizmetler listelenir ve yeni hizmet de ekleyebilirsiniz.

Yeni hizmet bölümünde, hizmetler listesinden birini seçip ekleyebilirsiniz.

Hizmetler bölümünde, eklediğiniz hizmetin fiyat listesini de güncelleyebilirsiniz.

Teslimat Profilleri

Teslimat profilleri bölümünde oluşturulan standart profiller yer alır.

Standart profilleri düzenleyebilirsiniz; bulunan listelemede öncelik sıralarını değiştirebilirsiniz.

Ayrıca standart profilleri detayını görüntüleyebilirsiniz.

Etiketler

Etiket çeşitleri;

Genel etiket: Sistem genelinde kullanılan özel bir kategoriye girmeyen etiket tipidir. Metinsel etiketseldir.

Nitelik etiket: Sistem genelinde sadece işlevsel olrak kullanılan son kullanıcıya gösterilmemesi tavsiye edilen etiketlerdir. Metinsel etiketlerdir.

Rozet etiket: kullanıcı arayüzünde gösterilmesi tavsiye edilen etikete bağlı bulunan görselin kullanıldığı etiket tipidir. Görsel bazlı etiketlerdir.

Grup etiket: Uygulamada kullanılan belli veri nesnelerini (ürün,kategori,marka, dokümanlar vb) gruplayan etiketlerdir.

Yönetim etiket: Yöentimsel ihgityaçlar için kullanılan kullanıcı önyüzünde görüntülenemeyen etiketlerdir.

Last updated